Η προβα του καλυτερου γαμου γινεται εδω!

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η φωτογραφία είναι τέχνη...η φωτογραφία γάμου τι είναι?

Λένε πως η μέρα του γάμου περνάει τόσο γρήγορα για τους κύριους πρωταγωνιστές του, δηλαδή τη νύφη και το γαμπρό κυρίως αλλά και τους γονείς τους που την επόμενη ημέρα δε θυμούνται τίποτα από τα γεγονότα της βραδιάς. Δε θέλω να γυρίσω από το γαμήλιο ταξίδι και να αναρωτιέμαι πως ήταν η μέρα του γάμου μου, πως πέρασε, ποιοι ήρθαν στο γάμο μου και αν διασκέδασαν ή όχι.



Θέλω να τα θυμάμαι όλα, μια εβδομάδα μετά το γάμο, ένα μήνα μετά το γάμο αλλά και 30 χρόνια μετά το γάμο και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσα από τις φωτογραφίες, το βίντεο και το λεύκωμα του γάμου. 


Η επιλογή του φωτογράφου και του βιντεογράφου είναι καθοριστικής σημασίας,  πέρα απο το κόστος. Ο κάθε επαγγελματίας έχει διαφορετικό στυλ και αισθητική, αλλά αυτό που με τρομάζει πιο πολύ είναι πως πολλοί από τους “επαγγελματίες” δεν έχουν κάνει καθόλου σπουδές φωτογραφίας, απλά αγόρασαν μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή και πήραν σβάρνα τα κέντρα διασκεδάσεως. Βέβαια μεγάλα ονόματα της τέχνης και των επιστημών δεν έκαναν καθόλου σπουδές σχετικές με το αντικείμενό τους.


Γιατί όταν βλέπω φωτογραφίες από γάμους σε Αγγλία, Αμερική και Αυστραλία διαπιστώνω το χάσμα? Είμαι σίγουρη οτι και στην Ελλάδα υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες, αλλά ποιοι είναι αυτοί? Οι δουλειές που έχω δεί απο γάμους φίλων μου είναι μάλλον μέτριες συγκρινόμενες με αυτές που βλέπω στο internet.


Από την άλλη ακόμα και αν δείξω στον επαγγελματία που θα επιλέξω το στυλ ή τις φωτογραφίες που μου αρέσουν θα πετύχει το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα? Φοβάμαι μήπως προσβληθεί αν πάω εξαρχής να επέμβω στη δουλειά του. Η φωτογραφία είναι τέχνη...που θα βρω ένα καλλιτέχνη φωτογράφο? Μήπως οι καλλιτέχνες θεωρούν το εμπορικό κομμάτι του γάμου “λίγο” και υποδεέστερο? Όλα αυτά είναι απλά σκέψεις... Δεν γνωρίζω αν κάποιος από εσάς έχει την εμπειρία να με διαφωτίσει...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Prova Gamou, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena