Η προβα του καλυτερου γαμου γινεται εδω!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

H σωστή «συνταγή» του επιτυχημένου γάμου

Ποια είναι «χρυσή φόρμουλα» για έναν επιτυχημένο γάμο; Σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα, το ζευγάρι πρέπει να έχει το ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο, η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό και να είναι πιο… έξυπνη (σε ποσοστό 27%) από το σύζυγό της.

Ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης υποστηρίζουν πως σε περίπτωση που αυτές οι αναλογίες τηρηθούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στην κοινή του ζωή!
Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό «European Journal of Operational Research», σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.
Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας ενός γάμου, σε περίπτωση που ένας από τους δύο συντρόφους είναι χωρισμένος ήδη μία φορά από προηγούμενο γάμο.
Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυξάνονται οι πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Prova Gamou, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena